Thursday, September 11, 2008

Semester?

Alltså, nu var det ju tänkt att vi skulle ha lite semester. Men schemat är lite för späckat för att få den känslan. Fast det är rätt kul ändå.

Gårdagen började med ett fyra timmar långt judomöte (inte jättekul). Man tar chansen när många länder är samlade att prata regler och annat. Problemet är att det skall översättas från franska till engelska och till spanska. Samtidigt sitter det ett gäng rysktalande och får sin egen översättning, så det blir stimmigt och tar en väldans lång tid.

Snabbt tillbaks och hämta Elvira för lite lunch. Innan vi kom iväg fick jag skakat tass med kronprinsessan Viktoria som var på besök i byn. Handslag var inte lika fast som Göran Perssons, men hon var betydligt sötare.

Efter lunchen fick vi besök av en av Elviras sponsorer. Namnet får av juridiska skäl inte nämnas här, men på Elviras ursprungliga blogg finns länk och logotype med ett punktskriftstecken på röd bakgrund. Det var trevligt.

När vi nästan ätit klart middagen fick vi ett samtal från den andra sponsorn, en "possitiv" skraplott där överskottet går till behjärtansvärda ändamål. Vi drog iväg till deras hotel och blev sittandes där till halv två. Så det var med andra ord väldigt trevligt oxå.

I förmiddags blev det bordtennisfinal men vår svenska Jossan räkte inte mot fransyskan. Skit oxå. Eftermiddagen skulle tillbringats på en mässa som kronprinsessan skulle inviga med nått som jag int fått riktig kläm på. Men det strulade med vägbeskrivningen så vi kom aldrig iväg. Istället fick vi lite tid att hämta andan innan nästa evenemang.

Ikväll skall vi alltså till svenska ambasaden och skaka han igen. Blir säkert både kungligt och byråkratiskt handskakeri. Det ser jag fram emot. Nu måste jag gå å duscha så dom inte tycker att jag luktar skunk.

Ha d bra!

No comments: