Friday, September 12, 2008

Brons - inte tillräckligt bra?

Somliga säger att man förlorar silver. Brons däremot kan vara en vinst. Detta ifrågasätts av många. Vad kommer denna meningsskiljaktighet ifrån?

Vad silvermedaljen beträffar så är svaret ganska enkelt. Om man satt målsättning att ta medalj är ju silver ett klart godkänt resultat. Men saken är ju den att silvret vanns ju i semifinalen. När sedan finalen går så är ju silver det sämsta man kan få.

Om målsättningen var medalj, så är ju brons ett resultat av en bra avslutning. Några mins säkert Sveriges fotbollsbrons 1994 som är ett bra exempel på detta. Och faktum är att för ett drygt år sedan vid EM i Baku så hade vi just medalj som mål. Där kunde även Elvira fokusera om efter förlust och hämta hem en bronspeng tack vare viljan att ta just detta.

Om vi inte blivit besvikna på allt annat än guld här i Peking så hade vi lurat oss själva. Det vill vi inte. Om man är nöjd med medalj så ska man säga det. Men vill man ta guld så måste även detta fastslås, så att träning och utvärdering på vägen dit kan ske därefter.

I detta ämne finns det säkert många åsikter. Men detta är i alla fall min.

No comments: