Friday, September 5, 2008

Flytet flödar.

Det är helt klart att man måste vara på topp för att nå ända fram. Skall man ta guld måste man helt enkelt kunna slå alla motståndare. Men det käns ändå ganska skönt att slippa fransyskans ryckiga-, spanjorskans varierande- och ryskans stabila judo i inledningsomgången.

Istället väntar en rellativt okänd och oerfaren mongoliska i första omgången. Och får Elvira bara till den mentala laddningen så som vi vill skall det inte vara något problem. I semifinalen väntar antingen den venezuelianska bronsmedaljören från VM förra året eller kinnesiskan. Kinnesiskan har visserligen sett stark ut och har hemmaplan, men även där gäller att Elvira kommer vinna med rätt laddning. Hon från Venezuela slog förvisso kinnesiskan på VM men det känns ändå inte som att hon kommer upp i Elviras klass även om hon utveklats bra de senaste åren.

I finalen kommer hon som sagt garanterat ha en stark motståndare oavsett vem det blir. Men när Elvira väl kommit så långt och fått upp farten så att säga är det bara att ånga på in i mål. Elvira har haft flyt med lottningen tidigare och det tycks hålla i sig. Missar vi guldet lovar jag inte att jag skall äta upp min hatt, men däremot att jag inte skall skylla på lottningen.

Resultatrapportering kommer ske löpande här på bloggen (om tekniken inte sviker.......).

No comments: